Hoe werkt het?

Leuk zo’n platform, maar hoe werkt het nou eigenlijk? Wij leggen het voor je uit.

degemeentevannu is een online platform waarbij gemeentelijke professionals in alle Nederlandse gemeenten hun kennis en ervaring kunnen aanbieden en inzetten voor collega gemeenten. Gemeenten kunnen op hun beurt opdrachten plaatsen op het platform en een geschikte kandidaat vinden binnen gemeenteland. 

Daarnaast is het mogelijk om thema’s te plaatsen waarop ambtenaren een dagje kunnen meelopen. Alles staat in het teken van het delen van kennis en ervaring.

Stap 1. Meld je aan

Meld je vrijblijvend aan en voeg je profiel toe.

In je profiel kun je aangeven waar je naar op zoek bent, in welke regio je graag opdrachten wil doen en in welk functiegebied jouw specialisatie ligt. Zodra je je gegevens en wensen hebt ingevuld is je profiel direct zichtbaar voor de aangemelde organisaties.

Wil je je aanmelden als gemeente? Doe dat dan via deze weg. Wij nemen dan persoonlijk contact op.

Stap 2. Zoek naar je opdracht

Zoek naar een passende opdracht bij jouw gemeente naar keuze. Filter op trefwoord, locatie of op functiegebied. Kom je een passende opdracht tegen? Sla deze dan op als favoriet of stel een vraag aan de opdrachtgever. Dit is altijd vertrouwelijk en is voor niemand anders zichtbaar.

Bepaal je voorwaarden, de termijn van de opdracht en bespreek de verwachtingen. Maak ook goede afspraken met je huidige werkgever over de detachering. Maak eventueel gebruik van onze standaard detacheringsovereenkomst.

Kijk ook eens naar interessante thema’s die gemeenten delen om eens mee te lopen. Wellicht doe jij hier ervaring op die je weer kunt inzetten bij je eigen organisatie.

Stap 3. Ga aan de slag

Gefeliciteerd! Je gaat aan de slag bij het grootste gemeentehuis van Nederland: degemeentevannu.

Zet jouw kennis en ervaring in bij collega gemeenten en werk samen aan een betere samenleving. Doe ook ervaring op om mee terug te brengen naar je ‘thuis’ gemeente. Immers, we zijn samen sterker door te delen!

In de praktijk…

“Ik werk nu 3 jaar als buurtregisseur en we halen geweldige resultaten. Ik zou een collega gemeente graag op weg helpen dezelfde aanpak te implementeren.”

Stijn Wouters

“Mijn ervaring met het maken van Bibobbeleid zou ik dolgraag ook eens bij een andere gemeente inzetten.”

Stijn Wouters

“Boomonderhoud is mijn lust en mijn leven. Mijn kennis en ervaring een keer inzetten in een gemeente binnen een bosrijke omgeving zou ik heel leuk vinden.”

Stijn Wouters

“Als constructeur heb ik het erg naar mijn zin bij mijn huidige werkgever, alleen het aantal bouwplannen loopt iets terug. Welke gemeente kan ik uit de brand helpen met wat extra handjes?”

Stijn Wouters

“In mijn huidige gemeente ben ik gespecialiseerd in bruggen engineering, we hebben er meer dan 350! Het lijkt mij leuk ook eens in een andere gemeente een brug aan te leggen.”

Stijn Wouters

“Als medewerker financiële administratie werk ik veelal vanuit een zelfde werkomgeving. Voor mijn ontwikkeling zou ik graag eens een team financiën van een andere gemeente versterken.”

Stijn Wouters

“Ik ben al jaren met veel plezier toezichthouder Wabo. Voor mijn eigen ontwikkeling zou ik graag enkele bouwprojecten bij andere gemeenten controleren. Ik denk dat we hier allemaal van kunnen leren.”

Stijn Wouters